Temporary Back-up Server

Temporary Back-up Server

Postby Flyco » 14 Jun 2019, 13:04

Despite DCS's blinkered denial of a problem, there does seem to be a problem with gaining access to DCS-based dedicated servers, such as our standard 'France-based' server. I had set up (I think) a dedicated server on my spare PC. I say 'think' because I have not been able to access it to load a mission. I believe that this is the problem showing on the RAFAir server - it is running but the GUI access to it is is not available, making it impossible to change the mission. Fortunately, thanks largely to Matt's having made the training program re-set at intervals, we are still able to use it.

That is my assessment of the current position.

However, I have set up a non-DCS-dedicated server on my PC, which appears to be accessible (it doesn't use the DCS GUI), and a quick check last night with Ade, confirmed that he could see it. I propose therefore to leave this running for a while, and would ask those who can to give it a try and let me know the results.

It is running an earlier version of the Caucasus Training Mission, and appears on the List as "RAF Air Flyco's Server". It has the same password as our normal server but with my moniker appended to it. I will try and keep it running during normal hours over the next few days, but it is an elderly machine (like its owner) and I will need to close it down when I am out, and overnight. The mission has a number of anomalies, notably a delayed start for certain aircraft, and, unlike Matt's version does not re-start.

I emphasize that I am trying to ascertain that it is useable for our training nights, so that we can change the mission, and for use as a spare. If it proves successful, I will look at re-vamping the default program.

Please give it try, preferably in concert with other members and let me know how it goes.
Wing Commander Alan Johnson - RAFAir UK
Image
Image Image Image Image
Flyco
Site Admin
 
Posts: 1622
Joined: 11 Jan 2015, 14:30
Location: York

Re: Temporary Back-up Server

Postby Flyco » 14 Jun 2019, 13:07

Sorry, I should have added that it does not have SRS installed, but our standard SRS is still running OK through our normal server. It also doesn't have Tacview running - which is a pain. However, if it proves successful longer term I will look at remedying both of those drawbacks.
Wing Commander Alan Johnson - RAFAir UK
Image
Image Image Image Image
Flyco
Site Admin
 
Posts: 1622
Joined: 11 Jan 2015, 14:30
Location: York

Re: Temporary Back-up Server

Postby dragon13 » 14 Jun 2019, 15:18

Hi Alan, just joined your server, but it was paused, and I couldn't do anything.
Wing Commander Paul "Dragon" Ratcliffe - RAF Air UK
Image
Image Image Image
User avatar
dragon13
Site Admin
 
Posts: 420
Joined: 28 Dec 2014, 10:46
Location: Worcester, Worcestershire

Re: Temporary Back-up Server

Postby Flyco » 14 Jun 2019, 15:24

Sorry about that Paul. I tried myself and found it paused. I just needed to hit pause on the server PC. Done that and it seems to work OK now.
Wing Commander Alan Johnson - RAFAir UK
Image
Image Image Image Image
Flyco
Site Admin
 
Posts: 1622
Joined: 11 Jan 2015, 14:30
Location: York


Return to Dedicated Flight Server

cron